Stanovská jedenásta vo finále K1, Foxová získala piaty titul

06.10.2023 Celý región

Vaires sur Marne 6. októbra (TASR) - Slovenská kajakárka Soňa Stanovská skončila jedenásta vo finále K1 na záverečnom podujatí SP vo vodnom slalome vo francúzskom Vaires sur Marne. Víťazstvo a piaty titul s dvojlistým pádlom vybojovala Austrálčanka Jessica Foxová.

Stanovskej vôbec nevyšla jazda, nevedela si nájsť rytmus. Prvú chybu spravila už na štvrtej bránke a veľa času stratila na červenej desiatke, kde nezvolila ideálny nájazd. S vodou v olympijskom kanáli bojovala aj po zvyšok svojej jazdy, dotyk mala aj na šestnástke a zaznamenala o 18,01 sekundy horší čas ako Foxová.

Tá mala síce tiež dotyk na šestnástke, vo zvyšku kanála však predvádzala plynulú a svižnú jazdu. Suverénka oboch disciplín získala piaty titul za sebou a napriek penalizácii zvíťazila o 1,59 sekundy pred Corinnou Kuhnleovou. Pre Rakúšanku, ktorá mala čistú jazdu, to bolo prvé pódium v K1 od víťazstva v Čunove v roku 2019. Pódium doplnila Klaudia Zwolinska z Poľska so stratou 1,95 sekundy a bezchybnou jazdou.

Ďalšia Slovenka Eliška Mintálová neštartovala medzi najlepšou dvanástkou po 50-sekundovej penalizácii v semifinále Úradujúca vicemajsterka sveta a víťazka predošlého podujatia SP v španielskom La Seu má však už istú miestenku na olympijských hrách v Paríži, ktorú vybojovala na nedávnych MS v Londýne pre krajinu i pre seba. Jej krajanka Michaela Haššová v piatok neštartovala, v rozjazdách skončila na 38. pozícii.

SP vo Vaires-sur-Marne - výsledky:

K1 - finále


ženy: 1. Jessica Foxová (Aus.) 100,78 s (2), 2. Corinna Kuhnleová +1,59 (0), 3. Klaudia Zwolinska (Poľ.) +1,95 (0), 4. Elena Liliková (Nem.) +3,48 (2), 5. Camille Prigentová (Fr.) +3,97 (2), 6. Monica Doria Vilarrublová (And.) +7,01 (4), ...11. Soňa STANOVSKÁ (SR) +18,01 (4)
 

Vyberte región